PASSIKUVAT
sähköisenä poliisin kuvapalvelimelle tai paperisena mukaan
Sahkoinenpassikuva

passikuvat heti mukaan paperisena tai sähköisenä.

Aina ensin meille kuvaan ja sitten tekemään passi- tai henkilökorttianomusta.

Passit ja henkilötodistukset anotaan poliisilta pääsääntöisesti netissä sähköisellä hakemuksella. Hakemuksen voi myös edelleen käydä poliisilaitoksella tekemässä paikan päällä. Molempiin hakutapoihin käy sähköinen kuva mutta paperinen kuva käy vain asiointiin poliisin tiskillä.

Passikuvaan pääsee aina ilman ajanvarausta

Kuvaukseen ei tarvitse varata aikaa. Otamme useamman kuvan, joista valitsemme asiakkaan kanssa parhaan. Toimitamme kuvan sähköisesti poliisin Lupahallinnon valokuvapalvelimelle, jossa kuva on heti käytettävissä missä päin Suomea tahansa. Kuvauksesta saat kuvatunnuksen, jolla kuvan voi liittää passi- tai henkilökorttianomukseen. Samalla tunnuksella myös virkailija löytää kuvasi, jos asioit mieluummin poliisilaitoksella. Kuva on voimassa 6 kk.

Myös paperiset passikuvat esim. ajokorttiin tai viisumeihin valmistuvat odottaessa. Kuvat saa joko mustavalko- tai värikuvina. Toinen sarja samaa kuvaa on aina −50%.

Kuvan voi valita itse ja pyrimmekin siihen, että olisit aina tyytyväinen kuvaasi.

Valokuvapalvelimelle ladatun kuvan voi tällä hetkellä liittää seuraavien lupatyyppien hakemuksiin:

  • passi
  • henkilökortti (pois lukien väliaikainen henkilökortti)
  • järjestyksenvalvojakortti
  • vartijakortti ja väliaikainen vartijakortti
  • turvasuojaajakortti
  • aseenkäsittelylupa
  • ulkomaalaisasiat (oleskelulupa, oleskelulupakortin uusiminen, EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti, muukalaispassi, pakolaisen matkustusasiakirja)

Kuvillamme on takuu: Mikäli kuva ei jostain syystä kelpaa viranomaisille, otamme uuden kuvan veloituksetta. (Takuu ei koske silmälasit päässä kuvattuja passikuvia)

Viisumikuvista lisää tietoa täällä

Passikuvan ammattilainen

Oulun Kuva on passikuvan ammattilainen.

Passikuvan ammattilainen-laatustandardin myöntää Suomen Fotokaupan liitto ja Suomen Ammattivalokuvaajat ry,  jotka ottivat käyttöön Passikuvan ammattilainen -tunnuksen maanlaajuisesti passikuvauksen ammattilaistasolla. Tunnuksen saadakseen kuvaamolla tulee olla vähintään 99 prosentin onnistuminen sähköisesti tuotettuihin passikuviin. Nähdessään tunnuksen kuvaamon ovessa tai nettisivuilla asiakas voi luottaa siihen, että liikkeestä saa laadukkaan passikuvan. Laatua myös valvotaan tunnuksen myöntämisen jälkeen pistokokein.