Digitointi
Digitoi ennen, kuin on myöhäistä

Skannausta nopeasti ja edullisesti

Tarjoamme monenlaista skannauspalvelua joko paikan päällä tai välitystyönä. Paikan päällä tehtävästä skannauspalvelustamme löydät tietoa skannaus-sivulta.

Videoiden, kaitafilmien ja isojen diamäärien/kuvamäärien skannaukseen tarjoamme yhteistyökumppanimme Webbinetti S&T Ky:n palveluja. Webbinetti toimii Hämeenlinnassa, joten toimitusaika on hieman pidempi, kuin paikallisesti tehtävissä skannauksissa.

Huomioi, että minimihinta/siirrettävä originaalilaatu on 60,- ja postikulut on min. 24,-/tilaus.

Tästä pääset katsomaan Webbinetin tarjontaa ja hintoja: Hinnasto

 

Miksi digitoida?

Tallenteiden toistolaitteet ovat jo monilla hajonneet, eikä filmien ja nauhojen katselu enää onnistu. Osa vanhoista tallenteista on jo nyt heikentynyt – siksi ne on hyvä digitoida, jotta niillä olevat arvokkaat muistot saataisiin säilytettyä. Kun digitointi on tehty,niin on syytä huolehtia varmuuskopioinnista. Nykyiset tallennemuodot tulevat säilymään hyvin pitkään ja senkin jälkeen tarvittavat formaatinmuutokset uusiin formaatteihin on helppo tehdä tietokoneen ja sen ohjelmistojen avulla.

Kaikkein nopeiten tuhoutuvat videonauhat. Videosignaali on talletettu magneettisesti nauhalle ja kun tämä magneettisuus heikkenee, niin lopulta kuva ei enää näy. Vaikkei kuva enää näkyisikään normaalilla kotinauhurilla, niin se todennäköisesti näkyy paremmalla nauhurilla, jossa on mm. aikavirhekorjain – ja digitointi voidaan tehdä onnistuneesti.

Kaitafilmeissä tapahtuu vuosikymmenien kuluessa värimuutoksia, joita voidaan korjata luonnollisemmaksi digitointivaiheessa. Myös vanhojen filmien haurastuminen voi aiheuttaa katkeilua digitointivaiheessa ja huonosti tehdyt liitokset voivat katkeilla, joka aihauttaa digitointivaiheessa ongelmia.

Kaitafilmi digitointi
Digitoi kotivideot

Digitointi

Digitoi KAITAFILMISI – KOTIVIDEOSI – DIAKUVASI laadukkaasti DVD:lle tai muistitikulle. 8 ja 16 mm kaitafilmit, itsekuvatut kotivideot: VHS, VHS-C, Super VHS, Beta, Video 2000, Video-8, Digital-8, MiniDV, jne. Kehystetyt ja kehystämättömät diat, omaäänitteet CD:lle, C-kasetit ja kelanauhat. Siirtäessäsi kaitafilmisi tai videosi DVD:lle voit katsoa niitä kätevästi DVD-soittimestasi helppokäyttöisen valikon avulla! Voit katsella DVD:tä myös tietokoneellasi, mikäli siinä on DVD-asema ja sopiva katseluohjelma.

HUOM! emme digitoi TV-nauhoituksia tai kaupallisia videoita, joiden tekijänoikeudet ovat tuottajilla 50 vuotta. Voit pyytää tuottajalta kirjallisen luvan (liitä mukaan) digitointia varten, jolloin voimme tehdä työn.

Kaitafilmeissä tapahtuu vuosikymmenien kuluessa värimuutoksia, joita voidaan korjata luonnollisemmaksi digitointivaiheessa. Myös vanhojen filmien haurastuminen voi aiheuttaa katkeilua digitointivaiheessa ja huonosti tehdyt liitokset voivat katkeilla, joka aihauttaa digitointivaiheessa ongelmia.

Digitoinnin edut

  • Helppo kopioida
  • Säilyy pitkään
  • Parempi laatu värikorjauksella
  • Helppo katsella
  • Formaatinmuunnokset

Voit Editoida itse

Digitoinnin jälkeen on mahdollista editoida tallenteita tietokoneen videoeditointiohjelman avulla. Editoimalla videoista tai kaitafilmeistä voi tehdä erilaisia koosteita ja ne voi polttaa DVD-levylle. Editointia on mahdollista tehdä, kun tallenteet on digitoitu ulkoiselle kiintolevylle tai editointia voidaan tehdä myös, jos tallenteet on digitoitu normaaliksi DVD-levyksi.

Digitoi ennen kuin on myöhäistä!

Lisätietoja