Digitointi
Digitoi ennen, kuin on myöhäistä

Skannausta nopeasti ja edullisesti

Tarjoamme digitointipalvelua videoille ja kaitafilmeille. Digitoitu materiaali voidaan toimittaa joko tikulla tai dvd:llä.

Videoista VHS, VHS-C, Super VHS, Beta, Video 2000, Video-8, Digital-8, MiniDV formaatit soveltuvat digitointiin.

Kaitafilmeistä 8mm ja 16 mm.

Katso sivun alareunasta selkeä hinnastomme digitoinneille.

Negatiivien ja diojen digitoinneista voit lukea lisää Skannaus-välilehdeltä

Miksi digitoida?

Tallenteiden toistolaitteet ovat jo monilla hajonneet, eikä filmien ja nauhojen katselu enää onnistu. Osa vanhoista tallenteista on jo nyt heikentynyt, siksi ne on hyvä digitoida, jotta niillä olevat arvokkaat muistot saataisiin säilytettyä. Kun digitointi on tehty, on syytä huolehtia varmuuskopioinnista. Nykyiset tallennemuodot tulevat säilymään hyvin pitkään ja senkin jälkeen tarvittavat formaatinmuutokset uusiin formaatteihin on helppo tehdä tietokoneen ja sen ohjelmistojen avulla.

Kaikkein nopeiten tuhoutuvat videonauhat. Videosignaali on talletettu magneettisesti nauhalle ja kun tämä magneettisuus heikkenee, niin lopulta kuva ei enää näy. Vaikkei kuva enää näkyisikään normaalilla kotinauhurilla, niin se todennäköisesti näkyy paremmalla nauhurilla, jossa on mm. aikavirhekorjain – ja digitointi voidaan tehdä onnistuneesti.

Kaitafilmi digitointi
Digitoi kotivideot

Digitointi

Siirtäessäsi kaitafilmisi tai videosi DVD:lle voit katsoa niitä kätevästi DVD-soittimestasi helppokäyttöisen valikon avulla. Muistitikulle siirrettyjä videoita on kätevä katsoa tietokoneelta.

HUOM! emme digitoi TV-nauhoituksia tai kaupallisia videoita, joiden tekijänoikeudet ovat tuottajilla 50 vuotta. Voit pyytää tuottajalta kirjallisen luvan (liitä mukaan) digitointia varten, jolloin voimme tehdä työn.

Vanhojen filmien haurastuminen voi aiheuttaa katkeilua digitointivaiheessa ja huonosti tehdyt liitokset voivat katkeilla, joka aiheuttaa digitointivaiheessa ongelmia. Mikäli kaitafilmi katkeaa, teippiliitos maksaa 5,-/kpl

Digitoinnin edut

  • Helppo kopioida
  • Säilyy pitkään
  • Parempi laatu värikorjauksella
  • Helppo katsella
  • Formaatinmuunnokset

Voit Editoida itse

Digitoinnin jälkeen on mahdollista editoida tallenteita tietokoneen videoeditointiohjelman avulla. Editoimalla videoista tai kaitafilmeistä voi tehdä erilaisia koosteita ja ne voi polttaa DVD-levylle. Editointia on mahdollista tehdä, kun tallenteet on digitoitu ulkoiselle kiintolevylle tai editointia voidaan tehdä myös, jos tallenteet on digitoitu normaaliksi DVD-levyksi.

Digitoi ennen kuin on myöhäistä!